Sport/Tennis
1561861606
Tennis

Nishikori zegt Cincinnati af vanwege corona

Kei Nishikori

Kei Nishikori

CINCINNATI - De Japanner Kei Nishikori is positief getest op het coronavirus en heeft zich afgemeld voor het masterstoernooi van Cincinnati.

Kei Nishikori

Kei Nishikori

„Ik heb slecht nieuws. Ik ben deze zondag in Florida getest en het resultaat is positief. Ik voel me prima en heb geen symptomen, maar voor ieders veiligheid ben ik in thuisisolatie gegaan”, aldus de voormalig nummer 4 van de wereld, die in 2014 in de finale stond van de US Open.

„Ik laat me vrijdag opnieuw testen en dan kan ik meer duidelijkheid geven over mijn toestand”, aldus de 30-jarige Nishikori, die dus mogelijk ook moet afzeggen voor de US Open.

Brady

Jennifer Brady heeft het WTA-toernooi van Lexington op haar naam geschreven. Het is de eerste WTA-titel voor de Amerikaanse nummer 49 van de wereld.

Brady versloeg in de finale Jil Teichmann uit Zwitserland in twee sets: 6-3 6-4. De Amerikaanse verloor geen enkele set op het toernooi in Lexington. Een dag eerder had ze Cori Gauff met 6-2 6-4 uit de finale gehouden.

Jennifer Brady.

Jennifer Brady.

Het toernooi in Lexington is het eerste toernooi in de Verenigde Staten sinds de uitbraak van het coronavirus. Over twee weken begint in New York de US Open. Daarvoor wordt nog het WTA-toernooi van Cincinnati gespeeld, maar dat wordt vanwege het coronavirus dit jaar ook gespeeld op de banen van Flushing Meadows in New York.