Nieuws/Sport
1562619
Sport

Zaakwaarnemer Ajax-speler meldt interesse Zenit, Inter, Sevilla en Napoli

’Younes weg bij win-winsituatie’

Amin Younes

Amin Younes

Ajax heeft Amin Younes (24) deze week opnieuw aangegeven hem tot het einde van het seizoen te willen behouden. Toch valt een winters vertrek van de Duitser allerminst uit te sluiten. ,,Met Marc Overmars is afgesproken dat er over een transfer valt te praten als er van een win-winsituatie sprake is”, zegt Nicola Innocentin, de zaakwaarnemer van de speler, die Swansea City afzegde.

Amin Younes

Amin Younes

De Premier Leagueclub wilde ver gaan om Younes op te halen. ,,Ajax ontving een bod van tien miljoen euro”, aldus Innocentin. ,,Maar Swansea was uit sportief oogpunt geen club, waar Amin heen wilde.”

De kans dat zich voor 1 februari een nieuwe kans voordoet, lijkt groot. ,,Ik ben door Zenit Sint-Petersburg, Inter, Watford, Sevilla en Napoli benaderd”, zegt Innocentin, die de Italiaanse berichten ontkracht dat er al een persoonlijk akkoord zou zijn met Napoli. ,,Amin heeft geen overeenkomst met welke club ook. Napoli heeft noch Ajax noch Amin een voorstel gedaan.”

Nicola Innocentin

Nicola Innocentin

En dus heeft de achter Justin Kluivert op het tweede plan geraakte Younes zijn focus alleen op de Klassieker van zondag. ,,Hij is een speler van Ajax heeft twee belangrijk doelen: landskampioen worden en een plaats in de WK-selectie van Duitsland veroveren”, verduidelijkt de ex-profvoetballer.

Dat laatste lijkt volgens zijn zaakwaarnemer een goede reden voor een tussentijds vertrek. ,,Amin maakte de laatste interlands deel uit van de selectie van de Mannschaft, waar bijvoorbeeld ook Leroy Sané en Julian Draxler in zaten. Zij spelen bij Manchester City en PSG. Amin wil waarde hebben voor Ajax, dus spelen, en niet slechts een back-up zijn.”

Ook omdat Younes na dit seizoen – zoals Innocentin het omschrijft – ’mogelijk transfervrij’ is, wordt in stilte gezocht naar een oplossing, die iedereen tevreden stemt: een goede prijs voor Ajax, dat in dat geval een vervanger kan halen. En een goede sportieve stap voor Younes, die de ArenA door de voordeur wil verlaten. ,,Amin is Ajax dankbaar en wil het allerbeste voor de club. Dat bewijst hij door elke dag als eerste op het trainingsveld te staan en ook op zijn vrije dagen te trainen. Als het deze transferperiode niet tot een transfer komt, zal hij er alles aan doen kampioen te worden.”