Nieuws/Sport
1563211
Sport

Cocu: 'Locadia klaar voor stap naar Premier League'

PSV-coach Phillip Cocu

PSV-coach Phillip Cocu

Phillip Cocu heeft nog geen afscheid genomen van Jürgen Locadia, omdat de transfer van de aanvaller naar Brighton & Hove Albion nog niet definitief is afgerond.

PSV-coach Phillip Cocu

PSV-coach Phillip Cocu

De coach heeft gemengde gevoelens bij de megadeal voor PSV, dat een bedrag tussen de 15 en 20 miljoen euro zal opstrijken.

Niet blij

"We moeten begrip hebben voor de financiële situatie van de club. Sportief gezien ben ik er natuurlijk niet blij mee”, aldus Cocu, die Locadia (24) al meerdere malen becomplimenteerde met zijn ontwikkeling. Hij noemde hem zelfs een voorbeeld voor andere (jonge) spelers in Nederland.

"Jürgen heeft zich ontwikkeld tot een van de bepalende spelers binnen het elftal, binnen de club PSV. Hij heeft veel ervaring opgedaan. Als het doorgaat, denk ik dat hij klaar is voor de Premier League.”

Romero

Locadia kampt nog met een spierblessure en zou er de komende weken sowieso nog niet bij zijn bij PSV, dat de Eredivisie zondag hervat in Almelo tegen Heracles. Nieuweling Maximiliano Romero ontbreekt dan nog. Hij werkt de komende dagen volgens plan nog een individueel trainingsprogramma af. 

Bekijk hier de stand en het programma in de Eredivisie