Nieuws/Sport
1565643
Sport

'Locadia kan uit de voeten bij Brighton'

Jürgen Locadia.

Jürgen Locadia.

Soufyan Ahannach (22) zit morgen al bij de selectie van Sparta voor de stadsderby tegen Excelsior. Op het moment dat de middenvelder te horen kreeg dat hij Brighton & Hove Albion definitief op huurbasis mocht verlaten tot het einde van het seizoen, maakte Jürgen Locadia juist zijn transfer naar de club uit de Engelse Premier League.

Jürgen Locadia.

Jürgen Locadia.

Door Robin Jongmans

Ahannach denkt dat Locadia uitstekend past bij Brighton. "In het 4-4-2 systeem kan hij daar wel echt goed uit de voeten", zegt de man die Almere City afgelopen zomer nog verrassend verruilde voor het Engelse avontuur en weet dat Locadia zich daar aanvallend kan uitleven. "Daar verwachten ze dat je als spits de hoeken in duikt. Hij is fysiek ook goed, dus ik denk dat hij daar zal slagen. Alleen zal hij merken dat het andere koek is. Daar lopen geen talenten van 19 jaar achterin die je even kunt wegzetten, daar heb je echt beren staan. Wij (bij Brighton, red.) hebben zelf ook twee centrale verdedigers, daar win je geen kopduel van. Dat zijn verdedigers die zich overal voor gooien, met gezicht en al."

Daar maakt Locadia op het trainingsveld pas kennis mee als hij weer volledig is hersteld van zijn hamstringblessure, maar hij komt wel snel andere bekenden tegen. "Het wordt gezellig daar voor hem, met Tim Krul en Davy Pröpper", aldus Ahannach, die zeker weet dat Locadia in Engeland niet volledig op zichzelf aangewezen zal zijn.