Sport

De Jong start met gelijkspel bij FC Utrecht

FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong.

FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong.

Hollandse Hoogte

Jean-Paul de Jong heeft aan zijn debuut als hoofdcoach van FC Utrecht een punt overgehouden. De levendige subtopper in de Galgenwaard tegen AZ eindigde in 1-1.

FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong.

FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong.

Hollandse Hoogte

De bezoekers uit Alkmaar kwamen in de open wedstrijd in de 55e minuut op voorsprong dankzij een rake knal van Jonas Svensson. Een kwartier voor tijd bracht invaller Cyriel Dessers de gelijkmaker op zijn naam uit een fraai uitgevoerde counter.

Clubman De Jong, die 370 eredivisieduels voor FC Utrecht speelde, kreeg van het thuispubliek voor het begin van het duel een warm onthaal. Ook het spel van zijn manschappen in de eerste helft moet 'Mister FC Utrecht' goed hebben gedaan. De thuisclub speelde in de stijl van de vertrokken trainer Erik ten Hag (naar Ajax): veel inzet, een goede veldbezetting en een gezonde aanvalsdrang. FC Utrecht miste voorin echter de nodige stootkracht.

Ook AZ speelde om te winnen. Beste kans kreeg Wout Weghorst, die in de 26e minuut de bal net over het Utrechtse doel tikte. Vlak voor de rust kreeg de aanvoerder van AZ geel. Daardoor is hij geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Willem II in Tilburg.

Na de rust brak Svensson de score open met een strak schot (0-1). De Jong bracht daarna meteen Dessers in, die de gelijkmaker verzorgde uit een perfecte uitbraak (1-1). Daarna bleven beide ploegen, met nieuwkomer Oussama Idrissi (ex-FC Groningen) bij AZ als invaller, jagen op een zege. Het punt was De Jong echter gegund.

Lees meer over