Sport

Nijmegenaren profiteren niet van slechte dag koploper

Fortuna Sittard en NEC onderuit

Sunday Oliseh, de trainer van Fortuna Sittard.

Sunday Oliseh, de trainer van Fortuna Sittard.

Hollandse Hoogte

Koploper Fortuna Sittard is bij FC Dordrecht hard onderuit gegaan. De thuisploeg, die vijftiende staat in de Jupiler League, versloeg de Limburgers met 3-0. Fortuna houdt wel de koppositie. Concurrent NEC verloor bij Almere City met 3-2.

Sunday Oliseh, de trainer van Fortuna Sittard.

Sunday Oliseh, de trainer van Fortuna Sittard.

Hollandse Hoogte

Fortuna kwam in de eerste helft met 1-0 achter door een treffer van Jafar Arias. Na 55 minuten schoot Robert Mutzers de 2-0 langs de Portugese doelman Miguel Santos, nadat Perr Schuur onder de bal had doorgekopt. Twaalf minuten later zette Mutzers Arias vrij die vervolgens laag in de linkerhoek de 3-0 binnenschoot.

De Limburgers van coach Sunday Oliseh houden één punt voorsprong op NEC. De Nijmegenaren keken bij rust tegen een 2-0 achterstand aan door treffers van Jergé Hoefdraad en Anass Ahannach. Sven Braken zorgde voor de aansluitingstreffer en deed dat opnieuw na de 3-1 van Silvester van der Water. NEC kwam echter niet meer tot de gelijkmaker. In blessuretijd kreeg NEC-debutant Ole ter Haar Romeny nog rood.

Zeges Telstar en Jong PSV

Telstar blijft vierde in de Jupiler League. De ploeg uit Velsen legde FC Eindhoven over de knie: 4-1. De Amerikaan Andrija Novakovich scoorde voor rust twee keer, Melvin Platje één keer. Mart Lieder was trefzeker voor de bezoekers. Na rust schoot Mohammed Osman van twintig meter de 4-1 op het scorebord.

Jong PSV ging er met de zege vandoor in Doetinchem (2-3). De Eindhovenaren kwamen bij De Graafschap met 2-0 achter door Lars Nieuwpoort en Youssef El Jebli. De achttienjarige Cody Gakpo hielp de bezoekers echter terug in de wedstrijd. Na de gelijkmaker van Dante Rigo, bezorgde Gakpo Jong PSV in blessuretijd zelfs de winst.

Lees meer over