Sport/Voetbal
1566966313
Voetbal

Feyenoord-trainer Dick Advocaat: ’Wie erin wil blijven staan, moet het laten zien’

Dick Advocaat

Dick Advocaat

ROTTERDAM - In de aanloop naar de thuiswedstrijd woensdag tegen PEC Zwolle maakte trainer Dick Advocaat van Feyenoord een opgewekte indruk. „Qua blessures gaat het de goede kant op. We worden steeds fitter”, concludeerde de scheidende voetbalveteraan voldaan.

Dick Advocaat

Dick Advocaat

Advocaat moet uit zijn A-selectie nog maar vier spelers missen. Róbert Bozenik en Orkun Kökcü zijn inmiddels teruggekeerd op het trainingsveld. Justin Bijlow en João Teixeira moeten nog wat meer geduld hebben. Niettemin constateert Advocaat tot zijn genoegen dat de concurrentiestrijd in zijn spelersgroep toeneemt. Zo kon hij zondag op Het Kasteel in de derby tegen Sparta (0-2) met ervaren krachten als Ridgeciano Haps en Nicolai Jørgensen als invallers zijn elftal nog een impuls geven.

„Voor een trainer is concurrentie prettig, dan kan je keuzes maken. Wie erin wil blijven staan, moet het laten zien”, betoogde Advocaat, die met plezier naar zijn huidige groep kijkt. „De sfeer is goed onderling en dat zag ik zondag ook terug in het veld. We hadden goede en minder goede momenten, maar bovenal stond er echt een team dat uitstraalde te willen winnen.”

Feyenoord speelt na het duel met PEC Zwolle zondag in Amsterdam de Klassieker tegen Ajax. Advocaat wilde dinsdag nog niet aan die topper denken. „De eerstvolgende wedstrijd is voor ons de belangrijkste. Wij willen en moeten woensdag winnen om bovenin mee te blijven doen.”

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Eredivisie