Nieuws/Sport
1567095
Sport

FC Twente laat spelers bij Roda JC debuteren

Adam Maher

Adam Maher

Adam Maher start vanavond in het uitduel met Roda JC in de basis bij FC Twente. De middenvelder kwam eerder deze maand over van PSV en mag zich van trainer Gertjan Verbeek direct bewijzen.  

Adam Maher

Adam Maher

Richard Jensen maakt bij FC Twente zelfs zijn debuut in de Eredivisie. De 21-jarige Finse verdediger vervangt de geblesseerde Stefan Thesker. De aanvoerder ondervindt nog te veel hinder van zijn enkel. Bij de tukkers verschijnen in Kerkrade zo twee broers aan de aftrap. Richard Jensen is de oudere broer van Fredrik Jensen (20). Aanwinst Mounir El Hamdaoui is nog niet speelgerechtigd.

Het is niet de eerste keer dat spelers van FC Twente hun competitiedebuut maken in het Limburgse stadion dat op 9 september 2000 in gebruik werd genomen, uitgerekend met de wedstrijd Roda JC - FC Twente die in 2-2 eindigde. Op 8 november 2003 debuteerde Sergio Babb in het shirt van FC Twente in het duel dat uiteindelijk met 2-1 werd gewonnen door Roda.

Een kleine vijf jaar later was er sprake van een heus Twents debutantenbal op Limburgse bodem. Nicolay Mihaylov, Cheick Tioté en Theo Janssen speelden hun eerste Eredivisie-wedstrijd voor Twente, terwijl hun coach Steve McClaren voor het eerst op de bank zat bij de club die hij in 2010 kampioen van Nederland maakte. Op 10 september 2011 liet Co Adriaanse Leroy Fer debuteren. Maher en Jensen zijn de zevende en achtste Twente-debutant in Kerkrade in de eredivisie.

Roda JC en FC Twente trappen in Limburg om 18.30 uur af. Volg de wedstrijd via onze uitgebreide live widget van minuut tot minuut.