Nieuws/Sport
1567213165
Sport

KNHS doet dit vooralsnog ’uit voorzorg’

Hippische bond legt topsporttrainingen vanwege uitbraak ’rhino-virus’ tijdelijk stil

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

ERMELO - De Nederlandse hippische sportfederatie KNHS heeft besloten om "uit voorzorg" alle kadertrainingen van de topsportpaarden de komende twee weken niet door te laten gaan. Dit vanwege de uitbraak van het rhinopneumonie-virus op een concours in Valencia.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De overkoepelende FEI besloot eerder alle internationale wedstrijden in Europa tot eind maart af te gelasten, waaronder de Dutch Masters in Den Bosch.

In Nederland zijn vanwege de maatregelen tegen het coronavirus wedstrijden sinds 13 oktober al niet toegestaan. "We zien op dit moment nog geen aanleiding om onderlinge manege- en verenigingsactiviteiten tot en met 26 jaar te annuleren", zegt de KNHS. Mensen onder 27 mogen sinds woensdag weer in groepsverband sporten van de overheid, iets wat tot nu toe alleen was toegestaan voor mensen tot 18 jaar.

Internationaal

Internationaal komen toch nog relatief veel Nederlanders in actie. In het verbod maakte de FEI een uitzondering voor de springtours in Spanje (Vejer de la Frontera), Portugal (Vilamoura) en Italië (San Giovanni in Marignano en Gorla Minore) om te voorkomen dat grote aantallen paarden door Europa zouden gaan bewegen. In Vejer en Vilamoura zijn nog Nederlandse springruiters.

In Doha, buiten Europa dus geen verbod, begint de Global Champions Tour en voor TeamNL komen Bart Bles, Suus Kuyten, Johnny Pals, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling aan de start. Harrie Smolders verblijft nog op het Winter Equestrian Festival in Wellington. Verder is er Nederlandse deelname op het dressuurfestival in Wellington en op de endurancewedstrijd in Bou Thib.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo