Sport/Autosport
1567269008
Autosport

Verstappen: ’Ik maak me veel zorgen’

Jos Verstappen

Jos Verstappen

AMSTERDAM - Jos Verstappen vraagt zich hardop af of zijn zoon Max volgend jaar kan meestrijden om de wereldtitel. De voormalig Formule 1-coureur ziet met lede ogen aan hoe Red Bull Racing opnieuw in de achtervolging moet op Ferrari en Mercedes.

Jos Verstappen

Jos Verstappen

„Voor de zomerstop ging het de laatste wedstrijden eigenlijk enorm goed. Sindsdien zijn we een beetje stil blijven staan, terwijl de anderen juist progressie hebben geboekt”, vertelt Verstappen senior op Ziggo Sport. „Dat frustreert enorm, maar we zijn afhankelijk van het team. Qua motor en qua auto blijven we een beetje achter. Daar moet hard aan gewerkt worden, willen we volgend jaar mee kunnen doen om de wereldtitel.”

Niet goed genoeg

Ook Max Verstappen was eerder al duidelijk over de huidige stand van zaken bij Red Bull. Jos Verstappen sluit zich daar dus bij aan: „Red Bull heeft het hele jaar tijd gehad om het gat te dichten en in de basis zijn we niet dichterbij gekomen. Waarom zouden ze het gat volgend jaar ineens wél dichten? Daar maak ik me wel veel zorgen over. Binnenkort zullen we wel weer met het team praten en kijken wat we kunnen doen. Op dit moment is het niet goed genoeg.”

De coureur in ruste hoopt natuurlijk van harte dat zijn zoon volgend jaar alsnog een auto heeft om mee te doen om de wereldtitel. „Zet Max in een goede auto en hij doet mee. Het ligt absoluut niet aan hem. Dat maakt deze situatie nog moeilijker. Het team moet echt dingen gaan veranderen en aan de slag, anders wordt volgend jaar ook een verloren jaar. Op dit moment ziet het er nog niet naar uit dat we volgend jaar om het wereldkampioenschap mee kunnen doen.”