Sport/Voetbal
1568574992
Voetbal

Onrust bij FC Eindhoven: trainer Ernie Brandts enkele dagen niet voor de groep

Ernie Brandts

Ernie Brandts

Amsterdam - Het is onrustig bij FC Eindhoven. De club uit de eerste divisie won sinds 12 december slechts een competitiewedstrijd en is zodoende afgezakt naar de zestiende plaats. Dat heeft ook gevolgen voor trainer Ernie Brandts.

Ernie Brandts

Ernie Brandts

De oud-international hoeft zich de komende dagen niet te melden op de trainingen, maar is ook nog niet ontslagen. „In onderling overleg is besloten dat hoofdtrainer Ernie Brandts de komende dagen niet voor de groep zal staan”, zo schrijft FC Eindhoven op de website.

In die periode zal het functioneren van de trainer worden geëvalueerd. „FC Eindhoven beraadt zich in de komende dagen op de toekomst van de huidige technische staf. Na gesprekken met de technische staf en de spelersgroep neemt de club momenteel de tijd om tot een passende oplossing te komen.”

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft de spelersgroep nog weinig vertrouwen in de 65-jarige Brandts. Uit een stemming zou zijn gebleken dat er onvrede is over de tactische en voetbaltechnische benadering. Ook zou Brandts na nederlagen gelaten reageren. De spelersgroep zou meer vertrouwen hebben in de huidige assistent-trainer Ivo Rossen.