Sport/Autosport
1570392396
Autosport

Robin Frijns loopt meerdere breuken op tijdens eerste Formule E-race

Robin Frijns voor de race in Mexico.

Robin Frijns voor de race in Mexico.

Voor Robin Frijns is het nieuwe seizoen in de elektrische raceklasse Formule E dramatisch begonnen. In Mexico-Stad viel de Limburger al in de eerste ronde uit en liep daarbij ook breuken op in zijn hand en pols.

Robin Frijns voor de race in Mexico.

Robin Frijns voor de race in Mexico.

Frijns (31), coureur van ABT Cupra, moest zaterdag vanuit de achterhoede starten. Op het volgepakte Autodromo Hermanos Rodriguez ging het al snel mis, toen hij achterop voorganger Norman Nato knalde. Bij de crash klapte hij met zijn linkerhand tegen de cockpit aan, waarbij hij breuken opliep in zijn hand en pols.

Operatie

De Limburger werd ’s avonds geopereerd in Mexico-Stad en kreeg de dag erna bezoek van de FIA-dokter. Frijns hoopt snel naar huis te mogen vliegen, waarschijnlijk gaat dat dinsdag gebeuren, zo laat zijn team weten. Normaal gesproken zal hij de volgende race in Saoedi-Arabië, in het laatste weekeinde van januari, zeker moeten missen.

Robin Frijns

Robin Frijns

De eerste race van het negende seizoen, met nieuwe auto’s, werd gewonnen door Jake Dennis namens Avalanche Andretti. Pascal Wehrlein eindigde als tweede, gevolgd door Lucas Di Grassi.