Nieuws/Sport
157157
Sport

Korotaev brengt Roda JC in de problemen

Aleksei Korotaev met twee jonge fans.

Aleksei Korotaev met twee jonge fans.

Terwijl Roda JC is verwikkeld in een hevige degradatiestrijd, staat ook de toekomst van de club uit Kerkrade op het spel. Een beloofde financiële injectie van 2 miljoen euro ligt letterlijk binnen handbereik bij een notariskantoor, maar door de arrestatie van beoogd eigenaar Aleksei Korotaev gaat dat bedrag waarschijnlijk aan de neus van de Limburgers voorbij.

Aleksei Korotaev met twee jonge fans.

Aleksei Korotaev met twee jonge fans.

De Russische Zwitser zit al maanden in de cel in Dubai en is veroordeeld voor het uitschrijven van een ongedekte cheque. Hij pompte begin dit jaar ook al zo’n 2 miljoen euro in Roda. Van de gehaalde spelers beschikken Mohamed El Makrini, Gyliano van Velzen, Stefan Savic, Simeon Raykov en Ognjen Gnjatic over een doorlopend contract. Door de verwachte tweede miljoenenstorting, zou de club in staat blijven om hun salarissen te betalen.

Celstraf

Nu de tegoeden van Korotaev zijn bevroren en hem een celstraf van drie jaar boven het hoofd hangt, zit Roda in de problemen. De Limburgers moeten voor 15 juni een sluitende begroting inleveren, maar bij het wegvallen van de geplande gelden van Korotaev ontstaat er een gat in de huishouding. De hoop is dan gevestigd op de huidige eigenaar Frits Schrouff of een andere investeerder, die een bedrag bij zou kunnen leggen. Anderzijds is Roda genoodzaakt om (dure) spelers te verkopen.

De club houdt noodgedwongen met vier scenario’s rekening. Twee begrotingen voor de Eredivisie (één met en één zonder Korotaev), en twee voor de Jupiler League.