Nieuws/Sport
157243
Sport

Warriors ongeslagen naar halve finales NBA

Stephen Curry

Stephen Curry

SALT LAKE CITY - Golden State Warriors heeft dankzij de achtste overwinning op rij de halve finales gehaald van de play-offs in de NBA. Stephen Curry en zijn teamgenoten zetten in de tweede ronde Utah Jazz met 4-0 opzij, nadat de Warriors de eerste best-of-sevenserie tegen Portland Trail Blazers ook al zonder verlies hadden afgesloten (4-0).

Stephen Curry

Stephen Curry

De basketballers uit Californië nemen het in de finale van de Western Conference op tegen Houston Rockets of San Antonio Spurs. De kampioen van het westen strijdt met de nummer één van het oosten om de NBA-titel.

Golden State Warriors besliste de serie tegen Utah Jazz maandag met een klinkende zege in Salt Lake City: 121-95. Curry was met dertig punten de beste schutter, Draymond Green tekende voor een triple-double (zeventien punten, tien rebounds, elf assists).

De Warriors verloren vorig seizoen de grote NBA-finale tegen Cleveland Cavaliers. Die formatie van superster LeBron James is in de play-offs ook nog steeds ongeslagen en bereikte zondag al de eindstrijd van de Eastern Conference.