Nieuws/Sport
157275
Sport

Belangstelling voor Dolberg neemt ongekende vormen aan

Ajax-spits Kasper Dolberg.

Ajax-spits Kasper Dolberg.

Kasper Dolberg moet wat Ajax betreft de komende jaren de aanvalsleider van de Amsterdammers blijven, maar de belangstelling voor de jonge superprof begint ongekende vormen aan te nemen. Ajax' plannen met het Deense talent zijn groot, maar met hem is de volgende 20 miljoen plus, misschien wel 30 miljoen plus transfer aangekondigd. Al mag die wat Ajax betreft pas over enkele seizoenen plaatshebben.

Ajax-spits Kasper Dolberg.

Ajax-spits Kasper Dolberg.

Dolberg is tussen de bedrijven door ook nog eens veranderd van zaakwaarnemer. Hij heeft zijn Deense agent in alle stilte aan de kant geschoven. Het betekent dat er rond de 19-jarige international grote ontwikkelingen plaatshebben, waarbij Ajax ook voorzichtig rekening moet houden met het scenario dat een Europese topclub een megabod doet op de speler. Bij een megabod zit meestal ook een megasalaris voor de betrokken speler én een megacommissie voor de agent...

Dergelijke factoren heeft Ajax als club niet in de hand. Plaatst Ajax zich overmorgen voor de Europa League-finale en treft het daarin Manchester United, dan zal het aantal buitenlandse trainers en scouts rond de Amsterdamse kweekvijver niet meer te tellen zijn.