Nieuws/Sport
157299
Sport

Jans vertrekt alweer bij KNVB

Ron Jans

Ron Jans

Voordat hij goed en wel was begonnen, is Ron Jans alweer weg bij de KNVB. De trainer van PEC Zwolle zou de nieuwe cursus Coach Betaald Voetbal vormgeven, maar ziet dat niet meer zitten. 

Ron Jans

Ron Jans

Het besluit van Jans houdt verband met het plotselinge vertrek van Leon Vlemmings, met wie Jans bij de KNVB zou samenwerken, zo bevestigde hij tegenover meerdere media. Vlemmings nam gisteren al het besluit ervan af te zien en wordt komend seizoen hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. Jans had geen zin om zelf de kar te trekken bij de KNVB.

Jans is na de eerdere assistenten Marco van Basten, Dick Advocaat, bondscoach Danny Blind, vrouwenbondscoach Arjan van der Laan, manager vrouwenvoetbal Minke Booij, technisch manager Jelle Goes en Vlemmings de volgende die onder het bewind van Van Breukelen de voetbalbond verlaat.

Het nieuws van Jans kwam uitgerekend op de dag dat Van Breukelen en directeur betaald voetbal Jean-Paul Decossaux de komst van Dick Advocaat en zijn assistent Ruud Gullit officieel bekend maakten en openheid van zaken probeerden te geven over de bondscoachsoap.

De afgelopen weken was er veel ophef over de toelating tot de aanstaande cursus Coach Betaald Voetbal, waarbij onder anderen 87-voudig international John Heitinga en PEC Zwolle-assistent Albert van der Haar door Frans de Kat de toegang werd geweigerd.