Sport/Voetbal
1577069986
Voetbal

Club Brugge en Man City geschokt door door nieuws

Ook in België ernstig voetbalgeweld: City-fan vecht voor zijn leven, vijf man aangehouden

Amsterdam - Guido, een 63-jarige Manchester City-fan uit België, vecht voor zijn leven, nadat hij aan werd gevallen door Club Brugge-supporters. De man werd na de mishandeling voor dood achtergelaten op een parkeerplaats.

Guido had net met een groep Belgische City-supporters van de fanclub Blue Moon de Champions League-wedstrijd van zijn favoriete ploeg bijgewoond. Na de 1-5 overwinning op de Belgische kampioen liep hij een groep fans van de thuisploeg tegen het lijf.

„Na de wedstrijd stopten we even op de parking langs de E40 in Drongen”, vertelt zijn zoon Jurgen tegenover Het Laatste Nieuws. „Terwijl wij al doorreden, stond mijn pa buiten te wachten op zijn twee vrienden. Daar stapte een supporter van Club op hem af en trok zijn sjaal van zijn hals. Toen mijn pa zijn sjaal terugvroeg, kreeg hij een zware slag op het hoofd, waarna de daders zijn weggevlucht en ze mijn pa voor dood achterlieten.”

Jurgen heeft ook op zijn Facebook-pagina van Blue Moon gereageerd. „We waren overal in Engeland en de rest van Europa, nooit agressie. We komen één keer in België en je wordt voor dood achtergelaten.”

De man is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij in coma ligt en vecht voor zijn leven.

Arrestaties

Inmiddels zijn er vijf arrestaties verricht door de politie. „Er waren een aantal getuigen. De politie kon in de loop van de nacht vijf personen oppakken. Zij werden in opdracht van het parket Oost-Vlaanderen gearresteerd. Het onderzoek loopt volop.”

Club Brugge en City reageren geschokt op nieuws over aanval fan

Club Brugge heeft in een officiële mededeling geschokt gereageerd. „Club Brugge nam met afschuw kennis van de gebeurtenissen op de snelwegparking op de E40 in Drongen, waar een supporter van Manchester City, die eerder te gast was in het Jan Breydelstadion, werd aangevallen”, luidt het.

„Club Brugge keurt al het criminele gedrag ten zeerste af, zowel binnen als buiten het stadion en stelt verdraagzaamheid voorop. Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de Manchester City-supporter.”

Ook Manchester City laat in een verklaring op de teamwebsite weten „geschokt en bedroefd” te zijn door het nieuws over de aanval op een van de fans. „We werken momenteel samen met onze collega’s bij Club Brugge en met de Belgische politiediensten en die van Greater Manchester om meer informatie te verkrijgen. Onze gedachten en beste wensen gaan uit naar de familie en vrienden van de in België verblijvende supporter, die in het ziekenhuis is opgenomen.”