Nieuws/Sport
1579955
Sport

Koeman en Bosz moeten miljoenen inleveren om bondscoach te worden

Ronald Koeman .

Ronald Koeman .

Voor de opvolging van bondscoach Dick Advocaat, die tot december op de loonlijst van de KNVB stond, is een drietal serieuze kandidaten. Van hen is Ronald Koeman de favoriet, Frank de Boer en Peter Bosz zijn andere trainers die zouden passen in Zeist.

Ronald Koeman .

Ronald Koeman .

Toevallig of niet, maar alle drie zijn in het afgelopen half jaar ontslagen bij een grote buitenlandse club. Alle drie hadden ze ook een miljoenencontract. In het geval van Koeman en Bosz kan worden gesteld dat ze meer dan vier keer zoveel verdienden als de job van bondscoach op dit moment oplevert. De Boer zat op meer dan twee keer dat salaris.

De laatste is door het Londense Crystal Palace afgekocht en heeft zijn handen vrij. Koeman en Bosz krijgen nog elke maand tonnen op hun bankrekening gestort, maar dat stopt op het moment dat zij een andere baan accepteren.

Peter Bosz

Peter Bosz

Kort gezegd, hoe eerder ze aan de slag gaan hoe meer ze zich in hun vingers snijden. In het clubvoetbal wordt sowieso veel beter betaald dan bij nationale bonden. Toch zal een van hen straks wel overstag willen gaan en dicht bij huis de kans grijpen om met Oranje naar een bijna niet te missen EK te gaan in 2020.

Lees het complete verhaal over de zoektocht van de KNVB naar een technisch directeur en een bondscoach in de PREMIUM-editie van Telesport.