Sport

'Komende zomer een andere weg inslaan.

Faber na dit seizoen weg bij FC Groningen

Door Van onze Telesportredactie

Ernest Faber

Ernest Faber

Hollandse Hoogte

FC Groningen en hoofdtrainer Ernest Faber gaan na dit seizoen uit elkaar.

Ernest Faber

Ernest Faber

Hollandse Hoogte

Het is de uitkomst van gesprekken tussen de directie van de club en de 46-jarige oefenmeester, aldus de Groningers. Faber is bezig aan zijn tweede seizoen bij de noorderlingen. Ook assistent-coach Marcel Groninger vertrekt.

 “Zoals onze samenwerking tot nu toe steeds loopt, is ook deze beslissing in een prima verstandhouding tot stand gekomen", stelt manager technische zaken Ron Jans. "Het is goed dat er nu duidelijkheid is, daar kunnen beide partijen verder mee. We hebben er alle vertrouwen in dat we de stijgende lijn van de laatste weken – waarin diverse talenten uit de eigen opleiding de kans krijgen zich te profileren – kunnen doortrekken en zijn ervan overtuigd dat we dit seizoen op een goede manier met elkaar kunnen afsluiten.”

 “Beide partijen hadden dezelfde gedachte om na dit seizoen een andere weg te willen inslaan", aldus Faber.  "Die beslissing had ik voor mezelf al genomen. We gaan met elkaar op professionele wijze verder en richten al onze aandacht op een goede tweede seizoenshelft.”

Eerder werkte Faber als assistent bij PSV en was hij hoofdtrainer van FC Eindhoven en NEC. In maart 2016 bereikte de eenmalig international een akkoord over een contract voor twee jaar bij FC Groningen, waar hij Erwin van de Looi opvolgde. In zijn eerste seizoen eindigde Faber met de noorderlingen als achtste in de eredivisie. In de play-offs voor deelname aan Europees voetbal was AZ te sterk. Dit seizoen won Groningen pas vijf van de negentien competitiewedstrijden.

Lees meer over