Sport/Tennis
1580813006
Tennis

Tenniscoach verdacht van seksueel misbruik profspelers

Tennisbond KNLTB is geschrokken van de aanhouding van een tennistrainer vanwege grensoverschrijdend gedrag. Daarmee reageert de bond op een bericht van de NOS. Die meldt dat ’een prominente tennistrainer’ is aangehouden op verdenking van een zedendelict. Twee tennissers uit het profcircuit hebben aangifte gedaan tegen hun coach wegens seksueel misbruik.

„De KNLTB is door de politie op de hoogte gebracht van de aanhouding en het onderzoek naar een trainer van een particuliere tennisschool vanwege grensoverschrijdend gedrag. We zijn geschrokken van dit bericht en keuren elke vorm van grensoverschrijdend gedrag af”, schrijft de tennisbond op de website.

„De KNLTB verleent indien nodig medewerking aan het onderzoek van politie en justitie. Hierin werken we samen met NOC*NSF. Ook is melding gedaan bij het Instituut voor de Sportrechtspraak (ISR). De trainer in kwestie is overigens niet in dienst van de KNLTB.”

Onderzoek in volle gang

De aangehouden tennistrainer was als speler actief in de mondiale top-100. De twee mannen die aangifte hebben gedaan, spelen in het profcircuit.

Volgens het Openbaar Ministerie is het strafrechtelijke onderzoek naar de man in volle gang. Afgelopen periode is hij ondervraagd en kort vastgehouden. Inmiddels is hij vrij in afwachting van het onderzoek.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop