Sport/Voetbal
1582338671
Voetbal

Kolderiek: FIFA viert mijlpaal één jaar voor ’onderscheidend’ WK in Qatar

FIFA-president Gianni Infantino

FIFA-president Gianni Infantino

ZURICH - Wereldvoetbalbond FIFA staat dit weekend stil bij het feit dat precies over een jaar het WK voetbal begint in Qatar. Op 21 november 2022 is in het Al Bayt Stadium de aftrap van de eerste groepswedstrijd.

FIFA-president Gianni Infantino

FIFA-president Gianni Infantino

„We zullen ervan genieten om allemaal samen op één plek te zijn. Fans worden getrakteerd op topvoetbal in acht ultramoderne stadions. We kijken uit naar de mogelijkheid om mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen”, zei FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

„Wat ik hier zie, is een land dat zich voorbereidt om de hele wereld en elke fan te verwelkomen, maar ook onderzoekt waar verbeteringen nodig zijn en echte stappen zet om dit te doen op veel verschillende gebieden, met name met betrekking tot mensenrechten en werknemers’ welzijn.”

Nieuwe maatstaven

Infantino verblijft momenteel in Qatar, waar hij zaterdag ook aanwezig was bij de kwalificatie van de Grote Prijs.

Volgens de FIFA wordt het een „onderscheidend” WK. „We liggen op schema om een toernooi af te leveren dat nieuwe maatstaven zal zetten voor sociale, menselijke, economische en ecologische ontwikkeling. Een toernooi dat voor altijd herinnerd zal worden als innovatief, duurzaam en transformatief”, zei H.E. Hassan Al-Thawadi namens de organisatie.

Diepe erfenis achterlaten

„Na elf jaar hard werken en blijvende vooruitgang zijn we goed op weg om het eerste WK in onze regio te organiseren, een die een diepe erfenis zal achterlaten voor Qatar, de regio en de hele wereld.”

Nederland verzekerde zich dinsdag van deelname door Noorwegen met 2-0 te verslaan. Het WK wordt eenmalig in de winter gespeeld, omdat het in de zomer in Qatar te heet is.