Sport/Schaatsen
1583406040
Schaatsen

Jumbo-Visma legt zoon Erben Wennemars (19) vast

Joep Wennemars

Joep Wennemars

Het schaatsteam van Jumbo-Visma heeft Joep Wennemars (19) aangetrokken, de drievoudig wereldkampioen bij de junioren. Hij reed het afgelopen seizoen voor TalentNED.

Joep Wennemars

Joep Wennemars

Wennemars, zoon van oud-topschaatser Erben Wennemars, heeft een contract tot medio 2024 getekend bij de formatie van trainer Jac Orie. Wennemars beleefde een succesvol laatste seizoen bij de junioren.

Met drie wereldtitels (500, 1000 meter en allroundklassement), vijf overwinningen in de World Cup en zes nationale titels won de Dalfsenaar veel hoofdprijzen. „Dat ik alles heb gewonnen wat er te winnen viel, had ik aan het begin van het seizoen niet durven dromen”, zegt hij. „Ik ben heel blij dat ik mijn juniorentijdperk zo heb kunnen afsluiten.”

Van der Gun voor twee jaar assistent bij Reggeborgh

Team Reggeborgh heeft er met Dennis van der Gun een nieuwe assistent-trainer bij. Van der Gun werkte de afgelopen vier jaar in Japan als sprintcoach bij de nationale selectie. Oud-schaatser Michel Mulder stopte vorige maand als assistent bij Reggeborgh, de ploeg van trainer Gerard van Velde. Van der Gun zegt Van Velde al heel lang te kennen. „Ik heb in het verleden met hem samengewerkt en altijd een goede band met hem gehad.” Van der Gun heeft een contract getekend voor twee jaar.

„Reggeborgh is een geweldige ploeg met fantastische schaatsers in een zeer professionele omgeving”, aldus de nieuwe assistent. Onder anderen Patrick Roest en Marcel Bosker rijden volgend jaar voor het team. De andere assistenten zijn Robin Derks en Phil Brojaka.