Sport/Wielrennen
1583758061
Wielrennen

Sacha Modolo wint in Luxemburg en laat tranen de vrije loop

Sacha Modolo heeft donderdagmiddag de derde rit in de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Italiaan van Alpecin-Fenix won met overwicht de massasprint. Voor Modolo was het zijn eerste zege sinds 2018 en liet zijn tranen na de finish zittend op de grond de vrije loop.

Modolo won de sprint van het peloton nadat de vier overgebleven vluchters in de slotkilometer werden gegrepen. Hij bleef de Fransman Benoît Cosnefroy en de Roemeen Eduard-Michael Grosu voor en boekte zijn eerste zege sinds de Ruta del Sol van 2018.

De derde rit ging van Mondorf-les-Bains naar Mamer over 189,3 kilometer. Vijf renners, onder wie de Australiër Ben O’Connor die de negende etappe won in de Tour de France, reden lang vooruit. Ze leken te worden gegrepen op 6 kilometer van de streep, maar vier van hen kregen nog een beetje ruimte en werden pas in de slotkilometer ingehaald door het sprintende peloton. Daarvan was Modolo de snelste.

Marc Hirschi houdt de leiderstrui. De Zwitser van Team Emirates heeft vier seconden voorsprong op de Portugees João Almeida. De Ronde van Luxemburg duurt tot en met zaterdag.

Valgren wint in Italië voor tweede dag op rij

Michael Valgren heeft een dag na zijn zege in de Ronde van Toscane ook de eendagskoers Coppa Sabatini op zijn naam geschreven.

De Deense renner van EF Education-Nippo klopte na 210,8 kilometer in Peccioli Europees kampioen Sonny Colbrelli uit Italië. De Fransman Mathieu Burgaudeau werd derde.

Valgren boekte woensdag zijn eerste zege sinds de Amstel Gold Race in 2018. Lang hoefde de 29-jarige Deen daarna niet te wachten op zijn volgende overwinning.