Nieuws/Sport
1584386
Sport

Rotterdammers nemen bod Newcastle United nog niet serieus

Feyenoord drijft zaak Jørgensen op de spits

Nicolai Jørgensen

Nicolai Jørgensen

Nicolai Jørgensen weet binnen een aantal dagen of Newcastle United er werkelijk alles aan gelegen is om hem weg te kapen bij Feyenoord. De Deense spits moet bijna 25 miljoen euro opbrengen, anders laat Feyenoord hem niet vertrekken. Op dit moment zitten de Engelsen met 14,5 miljoen euro nog ver van die prijs verwijderd.

Nicolai Jørgensen

Nicolai Jørgensen

Jørgensen houdt zich op dit moment afzijdig van al het transfergeweld. Vanzelfsprekend is hij op de hoogte van de biedingen die plotseling worden gedaan en niemand kan hem kwalijk nemen dat hij voor het eerst sinds zijn komst naar Feyenoord openstaat voor een transfer naar de Premier League.

Bij de club van Rafa Benitez is de nood hoog en Newcastle-eigenaar Mike Ashley heeft geld ter beschikking gesteld voor het halen van een spits, die in een salarisschaal terecht komt van 2,5 miljoen euro per jaar. Dat is meer dan het dubbele van Jørgensens inkomen bij Feyenoord. Binnen vijf seizoenen kan hij dus 12,5 miljoen euro opstrijken.

Feyenoord neemt hetzelfde standpunt in als ten tijde van de transfer van Rick Karsdorp. De club is financieel gezond en hoeft niet te verkopen. Alleen als er een buitensporig bedrag op tafel komt – Feyenoord betaalde 3,5 miljoen euro en wil dus 20 miljoen euro winst maken – is de kampioen bereid te praten.