Sport/Autosport
1586681652
Autosport

Herbeleef hier de slotrace van het seizoen 2019

Eindstand F1: Verstappen beter dan ooit

Max Verstappen in actie in Abu Dhabi.

Max Verstappen in actie in Abu Dhabi.

Max Verstappen heeft het seizoen in de Formule 1 waardig afgesloten. De Limburger kwam in de laatste race van het jaar, de Grote Prijs van Abu Dhabi, als tweede over de finish.

Max Verstappen in actie in Abu Dhabi.

Max Verstappen in actie in Abu Dhabi.

De coureur van Red Bull verzekerde zich zo van de derde plaats in de eindstand van het WK, zijn hoogste eindklassering ooit.

Bekijk hier de volledige uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi.

Bekijk hier de volledige eindstand van het Formule 1-seizoen 2019.

Lewis Hamilton bekroonde het jaar waarin hij voor de zesde keer de wereldtitel veroverde met de winst in de slotrace. In de avondschemering reed hij zijn Mercedes op het circuit Yas Marina met overmacht naar zijn elfde grandprixzege van dit seizoen. Hij boekte al de 84e zege in zijn rijke Formule 1-carrière.

Formule 1-verslaggever Erik van Haren vatte het seizoen in vogelvlucht samen. Lees het hier.

Charles Leclerc reed ver achter Hamilton en Verstappen naar de derde plaats. De Monegask van Ferrari is nog niet zeker van die klassering. De wedstrijdleiding onderzoekt nog een probleem met de inhoud van zijn tank dat voor de start werd ontdekt.

Verslaggever Erik van Haren was ter plekke in Abu Dhabi en deed live verslag van de GP. Herbeleef de laatste race van het Formule-seizoen van 2019 hier.