Sport/Darts
1587163118
Darts

Dartssensatie Fallon Sherrock niet meer welkom bij de vrouwen: ’Maakt niet uit wat ik doe’

Fallon Sherrock

Fallon Sherrock

In Alexandra Palace wisten ze niet waar ze het zoeken moesten op het WK darts van 2020. De vrouwelijke dartssensatie Fallon Sherrock (28) zette het Londense dartspaleis in vuur en vlam met haar prestaties. Maar tegenwoordig heeft zij het zelf wat minder naar haar zin in de wereld van de pijlen. „Ze juichen tegen ons.”

Fallon Sherrock

Fallon Sherrock

Zo won ze niet alleen in december 2019 als eerste vrouw ooit een partij op het WK van de PDC, ze was daarna ook nog een topper als Mensur Suljovic de baas. Iedereen was voor Sherrock als ze weer een partij moest spelen op dat WK. De jaren daarna ging het echter qua sportieve prestaties een stuk minder.

Zo greep ze naast een WK-ticket op een Event 10-final in Wigan, waar ze voornamelijk speelde voor een publiek van andere speelsters, familie en vrienden. Ze verloor daar van Beau Greaves (18) en merkte dat het publiek anders reageerde op haar. „In de voorlaatste leg gooide Beau 148 uit en het gejuich was gigantisch. Na de finale keek ik de zaal in en zag dat iedereen, behalve de mensen aan mijn tafel, aan het juichen was. Ik dacht op dat moment ’je zou iedereen moeten toejuichen die goed speelt’. Het overkomt me de hele tijd en ik snap niet dat ik er nog niet aan gewend ben”, zegt ze tegen SkySports.

Haat en niet meer welkom bij de vrouwen

Om te vervolgen: „Het maakt niet uit wat ik doe, de haat is er toch wel. Ik ben nu op het punt aanbeland dat ik denk ’haat me dan maar’. Ik ga er niet omheen praten, het komt nu zelfs van de speelsters en het boeit me niet meer. Het maakt me niets meer uit wat wie dan ook zegt.”

Sherrock licht toe wat ze precies bedoelt: ,„Het gaat vooral om de vrouwen. Daar ben ik eigenlijk niet meer welkom, dat werd me in Wigan wel duidelijk. Ik wil beter worden om meer met de mannen te kunnen spelen. Ik heb het idee dat de andere speelsters niet doorhebben wat Lisa (Ashton, red.) en ik voor de sport hebben gedaan. Ze hoeven echt geen ’dank je wel’ te zeggen, maar het interesseert ze gewoon niet en ze zijn allemaal tegen ons. Ze juichen tegen ons en dat is geen fijne omgeving.”