Sport/Autosport
158894775
Autosport

Max Verstappen moet nog vrezen voor gridstraf in Qatar

Max Verstappen moet zich zondag melden bij de stewards.

Max Verstappen moet zich zondag melden bij de stewards.

DOHA - Max Verstappen moet zich zondagmiddag om 13.00 uur (11.00 uur Nederlandse tijd) nog melden bij de stewards in Doha.

Max Verstappen moet zich zondag melden bij de stewards.

Max Verstappen moet zich zondag melden bij de stewards.

Tijdens zijn laatste en snelste kwalificatierondje op zaterdag was er even sprake van een dubbele gele vlag na het stilvallen van Pierre Gasly. Coureurs moeten dan van het gas. Verstappen reed zijn laatste ronde uit en verklaarde naderhand dat hij de vlag niet had gezien. Ook op zijn stuurtje was er geen melding te zien.

Verstappen zette de tweede tijd neer, achter Lewis Hamilton. Ook zijn eerste tijd in Q3 van de kwalificatie zou goed genoeg zijn geweest voor die tweede plek. De WK-leider riskeert nu een gridstraf van drie en mogelijk maximaal vijf plekken. Dat overkwam hem ook in Mexico in 2019, waardoor hij destijds naast pole position greep en vanaf plek vier moest starten. Destijds ging het wel om een enkele en niet om een dubbele gele vlag.

Bottas en Sainz

Niet alleen de Nederlander van Red Bull, maar ook Valtteri Bottas (Mercedes) en Carlos Sainz (Ferrari) moeten zich zondagmiddag melden bij de stewards, eveneens voor het negeren van de gele vlag. Al is het bij die twee voor het negeren van een enkele gele vlag, voor Verstappen is het voor een dubbele gele vlag. Bottas en Sainz moeten vlak na Verstappen op het matje komen.

De Grand Prix van Qatar start zondagmiddag om 17.00 uur in Doha, 15.00 uur Nederlandse tijd.