Sport/Voetbal
158929381
Voetbal

Man United meldt komst Van der Gaag als assistent Ten Hag

Mitchell van der Gaag is officieel aangesteld als assistent van Erik ten Hag bij Manchester United. De 50-jarige trainer tekent voor onbepaalde tijd bij de Engelse grootmacht.

Het was een publiek geheim dat Van der Gaag zich bij de trainersstaf van Ten Hag in Manchester zou voegen. Nu zijn de laatste plooien tussen club en trainer dus gladgestreken.

In het bijzijn van zaakwaarnemer Frank Schouten van Key United tekende Van der Gaag op maandag zijn contract, dat voor onbepaalde tijd zal gelden.

Internationale trainer

De loopbaan van Van der Gaag bracht hem als trainer al langs Portugal, Cyprus en uiteraard Nederland. Laatstens was hij actief als assistent van Ten Hag bij Ajax, en die samenwerking beviel zo goed dat hij in Engeland zal worden voortgezet. Van der Gaag staat te boek als talenwonder, wat Ten Hag erg zal helpen met de internationaal diverse selectie van United.

De technische staf van United zal komend seizoen tevens worden gecompleteerd door Steve McClaren. De oud-coach van FC Twente was onder Sir Alex Ferguson ook al assistent bij The Red Devils, en brengt Ten Hag het nodige Britse perspectief.