Sport/Voetbal
1590474940
Voetbal

AZ, Willem II en Heracles bekeren verder

Ferdy Druijf opende de score voor AZ.

Ferdy Druijf opende de score voor AZ.

AZ heeft in het nationale bekertoernooi gewonnen van RKSV Groene Ster. In Alkmaar werd het 3-0 voor de gedeeld koploper van de eredivisie. De Limburgse formatie uit de derde divisie hield een uur stand. Opvallend was dat AZ het verschil maakte nadat het door een rode kaart van Jordy Clasie met een man minder kwam te staan.

Ferdy Druijf opende de score voor AZ.

Ferdy Druijf opende de score voor AZ.

Clasie moest in de 55e minuut vertrekken, nadat hij de doorgebroken Chefrino Eind onreglementair had gestuit. Met een man minder sloegen de Alkmaarders vervolgens in korte tijd hard toe. Ferdy Druijf (60e minuut), Jonas Svensson (62e) en Dani de Wit (67e) scoorden.

Groene Ster had in de eerste ronde VVV-Venlo uitgeschakeld.

Willem II ook in de beker op dreef

Willem II heeft ook in het bekertoernooi laten zien op dreef te zijn. De Brabanders, nummer drie van de eredivisie, hadden in de tweede ronde op eigen veld geen enkele moeite met Sparta, 3-0.

Na 31 minuten had Willem II het verschil al gemaakt. De Tilburgers hadden toen al een voorsprong van 3-0, door doelpunten van Vangelis Pavlidis, Mike Trésor Ndayishimiye en Ché Nunnely.

Heracles

Heracles Almelo bereikte eveneens de volgende ronde. Dat deed het door op eigen veld FC Dordrecht te verslaan, de nummer laatst van de eerste divisie (3-0). De doelpunten werden gemaakt door topschutter Cyriel Dessers, Silvester van der Water en Tim Breukers.