159142
Wielrennen

'Weet niet wat er gebeurde, maar ineens lag ik op de grond'

Kruijswijk hoopt op snelle ommekeer

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk was de grote pechvogel in de vierde etappe van de Giro d'Italia. De renner van LottoNL-Jumbo ging onderuit, en hoopt dat de ommekeer snel komt.

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk

"Ik had er nu beter voor kunnen staan", zei Kruijswijk na afloop. "Gelukkig heb ik geen tijd verloren, maar alleen wat oppervlakkige schaafwonden op mijn lichaam."

Remmen

"Ze reden heel hard op een bocht af", haalt Kruijswijk de aanloop naar de valpartij terug. "En uiteindelijk moet je dan een keer remmen. Maar als ze dat niet doen, schieten er een paar rechtdoor. Wat er precies gebeurde weet ik niet, maar ineens lag ik op de grond. De benen waren in orde, maar zo'n smak op het asfalt is natuurlijk nooit lekker", aldus de Brabander. 

Ribben

"Ik was even bang en hoopten dat ze niet bovenop me zouden landen. Als ze op m'n ribben zouden vallen, had ik een groter probleem." Kruijswijk werd door zijn ploeggenoten terug bij de groep gebracht, waardoor hij de schade kon beperken. "Over het algemeen kon ik er goed bijblijven, maar ik had niet veel over op het laatst. Dit herstelt wel, maar je hebt het niet nodig in een grote ronde."