Nieuws/Sport
159303
Sport

PEC-coach des duivels over handelwijze Vlemmings

Jans: 'Toen verdween voor mij de voedingsbodem'

Ron Jans

Ron Jans

Ron Jans liet dinsdagmiddag te weten af te zien van een dienstverband bij de KNVB. De huidige coach van PEC Zwolle is des duivels over de handelwijze van Leon Vlemmings, de nieuwbakken coach van Go Ahead Eagles.

Ron Jans

Ron Jans

"Ik heb met Leon ideeën uitgewisseld voor de opleiding en gesprekken met cursisten gedaan", legde Jans uit. "We vormden echt een blok. Ik kies er bewust voor een jaar lang niet als trainer aan de slag te gaan, en wilde veel leren van Leon. Toen hij aankondigde in te gaan op de aanbieding van Go Ahead Eagles, verdween voor mij de voedingsbodem om te blijven."

Onder het huidige bewind van technisch directeur Hans van Breukelen bij de KNVB is het onrustig in Zeist, waar de afgelopen maanden bondscoach Danny Blind, technisch manager Jelle Goes, Arjan van der Laan (bondscoach vrouwen) en manager vrouwenvoetbal Minke Booij vertrokken.

Leon Vlemmings, die volgend jaar trainer wordt van Go Ahead Eagles.

Leon Vlemmings, die volgend jaar trainer wordt van Go Ahead Eagles.

Ongelukkig

"Dit staat los van de overige ontwikkelingen bij de KNVB", verzekerde Jans. "Ik besef dat dit voor de voetbalbond ongelukkig uitkomt. Zij doen echt hun best het voetbal vooruit te brengen." De KNVB en Jans zoeken samen naar een oplossing voor de opleiding Coach Betaald Voetbal en voor de lopende overeenkomst van de 58-jarige vakman.