Sport/Tennis
1593059192
Tennis

Medvedev trekt vorm door en haalt vierde finale op rij, Alcaraz tegenstander in eindstrijd

Daniil Medvedev

Daniil Medvedev

Daniil Medvedev heeft ook in Indian Wells de finale bereikt. De nummer 6 van de wereld versloeg de Amerikaan Frances Tiafoe in de halve finale van het masterstoernooi in Californië in twee sets: 7-5 7-6 (4).

Daniil Medvedev

Daniil Medvedev

Tiafoe werkte in de tweede set, na een vroege break achterstand, maar liefst zeven matchpoints weg. Medvedev mocht twee keer serveren voor de winst, maar leverde beide keren zijn servicebeurt in. De Rus sloeg in de tiebreak op zijn achtste matchpoint alsnog toe met een ace.

Medvedev won de afgelopen weken drie ATP-titels op rij, in Rotterdam, Doha en Dubai. De 27-jarige Rus kan zondag zijn vierde toernooizege op rij boeken. Medvedev neemt het in de finale op Carlos Alcaraz. De 19-jarige versloeg Italiaan Jannik Sinner in twee sets: 7-6 (4) 6-3.

Djokovic

Als Alcaraz de titel pakt in Indian Wells, lost hij Novak Djokovic weer af aan kop van de wereldranglijst. De Serviër ontbreekt in Californië en komende week ook in Miami, omdat hij weigert zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Djokovic mag daarom de Verenigde Staten niet in.

„Ik ben er niet mee bezig dat ik in elke wedstrijd de favoriet ben of dat ik iedere wedstrijd moet winnen. Ik heb doelen in mijn hoofd en er zijn dingen die ik moet doen, daar denk ik aan. Ik probeer elke wedstrijd te genieten en denk niet elke wedstrijd aan winnen”, zei de Spanjaard na zijn zege.