Sport/Voetbal
1594432556
Voetbal

Flekken en Freiburg-selectie volgen trend en leveren deel salaris in

Mark Flekken

Mark Flekken

FREIBURG - In navolging van steeds meer spelers en stafleden bij profclubs in Europa heeft ook de A-selectie van SC Freiburg ingestemd met een salarisvermindering vanwege de coronacrisis. Daarmee volgen de voetballers de leden van de technische staf en de directie, die eerder al hadden aangeboden om maandelijks een deel van hun inkomen af te staan.

Mark Flekken

Mark Flekken

„De spelersgroep wil eraan bijdragen dat wij als vereniging gezamenlijk zo goed mogelijk door deze zware periode heen komen”, liet bestuursvoorzitter Jochen Saier van de Duitse club weten. „Dit is een geweldig signaal van onze ploeg na een aantal zeer goede gesprekken.”

SC Freiburg staat momenteel achtste in de Bundesliga. De Nederlandse doelman Mark Flekken (26) behoort tot de A-selectie.

De internationale vakbond voor voetballers FIFPro sprak vrijdag nog grote bezorgdheid uit over enkele ingrijpende gevolgen van het crisisbeleid van de Europese profclubs. Vooral een al dan niet vrijwillige salarisvermindering voor de spelers lijkt een redmiddel dat steeds vaker wordt toegepast om het gebrek aan inkomsten in deze voetballoze periode op te vangen.

„Buiten enkele Europese topcompetities om is er vaak sprake van geringe of modale inkomsten voor voetballers. Dat wordt veel te vaak over het hoofd gezien. Daardoor worden nu veel spelers heel zwaar getroffen”, aldus de FIFPro.