Sport/Voetbal
1595217350
Voetbal

Stam tevreden én op hoede: ’Ik heb dingen meegemaakt...’

Jaap Stam langs de lijn tegen Dinamo Tbilisi.

Jaap Stam langs de lijn tegen Dinamo Tbilisi.

ROTTERDAM - Feyenoord-trainer Jaap Stam was uiterst content na de uiteindelijk ruime 4-0 overwinning die de Rotterdammers boekten in de heenwedstrijd van het Europa League-tweeluik met Dinamo Tbilisi.

Jaap Stam langs de lijn tegen Dinamo Tbilisi.

Jaap Stam langs de lijn tegen Dinamo Tbilisi.

„Het zat mee vandaag”, zei de coach tegenover Veronica. „We hebben gedomineerd, waren goed aan de bal en zijn rustig gebleven. We hebben de tegenstander keuzes laten maken aan de bal en goed van hun fouten geprofiteerd”, aldus Stam, die zag hoe zijn ploeg in de slotfase uitliep van 1-0 naar 4-0.

Berghuis

„We stonden verdedigend sterk en handelden adequaat. En we maakten een paar goede goals”, doelde Stam op de 1-0 van Luis Sinisterra en de 4-0 van invaller Luciano Narsingh. „Deze groep is heel hongerig en je voelde dat de ploeg toe was aan een overwinning”, aldus de coach, die het experiment met Steven Berghuis ’op 9’ zag slagen. „Dat ligt natuurlijk aan het feit dat Steven op verschillende plekken kan spelen, maar ook aan de wisselwerking met Orkun Kökcü en de buitenspelers.”

Stam gaf Renato Tapia verrassend een basisplaats tegen de kampioen van Georgië. De middenvelder sloot na zijn deelname met Peru aan de Copa America pas laat aan bij de Rotterdammers en kreeg te horen dat hij in principe weg mocht. De situatie lijkt nu wat veranderd. Stam: „Renato heeft zich goed bewogen in de groep. Hij brengt ervaring met zich mee en heeft wat meer bagage dan Wouter Burger. Daarnaast heeft Renato bepaalde kwaliteiten aan de bal.”

Feyenoord zit op rozen voor een plaats in de play-offs van de Europa League, maar Stam is op zijn hoede. „Ik wil niet zeggen dat het klaar is, want ik heb in mijn carrière genoeg gekke dingen meegemaakt. Je moet daar vooral niet snel achter komen en de tegenstander de hoop geven dat er nog wat mogelijk is.”

Lees hier de hele reportage over de stand van zaken bij Feyenoord in het premiumverhaal van Feyenoord-watcher Marcel van der Kraan