Sport/Tennis
1595951699
Tennis

Tim van Rijthoven door wildcard zeker van Wimbledon

Tim van Rijthoven.

Tim van Rijthoven.

Tim van Rijthoven mag later deze maand meedoen aan Wimbledon. De 25-jarige Nederlandse tennisser krijgt van de organisatie van het grandslamtoernooi een wildcard. Van Rijthoven dankt de uitverkiezing aan zijn toernooizege van vorige week in Rosmalen, waar hij in de finale won van de Rus Daniil Medvedev, de huidige nummer 1 van de wereld.

Tim van Rijthoven.

Tim van Rijthoven.

„Wimbledon kondigde aan dat ze met heel plezier mij een wildcard hebben gegeven. Dat is echt fantastisch nieuws”, vertelt de tennissensatie. Richard Krajicek heeft een rol gehad bij de toewijzing. De oud-winnaar van het Engelse toernooi stuurde een „mooie brief” naar Londen en dat heeft enorm geholpen.

Van Rijthoven behaalde in 2014 de kwartfinales van het juniorentoernooi in Londen. Een doorbraak bleef, mede door blessures, uit. „Dat hij nu als buitenlandse speler deze wildcard krijgt, is best bijzonder”, aldus zijn begeleider.

Dankzij de winst van het Libéma Open, steeg Van Rijthoven op de wereldranglijst naar plek 106. De Brabander zou deze week meedoen aan een Britse challenger in Ilkley, maar hij heeft zich daarvoor teruggetrokken.