Sport/Voetbal
1596511563
Voetbal

AZ houdt Myron Boadu buiten de ploeg na trip naar Nice

Myron Boadu

Myron Boadu

AZ-trainer Pascal Jansen liet Myron Boadu woensdag niet meedoen in de oefenwedstrijd tegen OFI Kreta (2-0) omdat hij de spits in bescherming wilde nemen. Dat vertelde hij na het duel in het Noord-Hollandse Dirkshorn.

Myron Boadu

Myron Boadu

Er kwam woensdag een foto naar buiten waarop Boadu samen met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola en PSV’er Mohamed Ihattaren was te zien op het sportcomplex van de Franse club OGC Nice, dat zich eerder deze transferperiode versterkte met Calvin Stengs, Justin Kluivert en Pablo Rosario. Ook die drie spelers hebben Raiola als zaakwaarnemer. De foto zou dinsdag zijn gemaakt.

„Daar hoeven we geen kiekeboe over te spelen. Iedereen heeft foto’s voorbij zien komen van zijn trip naar Frankrijk. Hij heeft op dit moment wat andere dingen aan zijn hoofd. Dan neem ik zo’n jongen in bescherming en houd ik hem buiten het team vandaag”, aldus Jansen. „Of de club op de hoogte was van zijn trip? Dat zal je aan technisch directeur Max Huiberts moeten vragen. Dat weet ik niet. Ik heb daar mijn eigen mening over, die houd ik voor mezelf.”

Jansen heeft bij terugkeer met Boadu gesproken. „Hij is daar geweest. Vandaag was hij bij ons. Het is geen disciplinaire straf of zo. Hij heeft veel afleiding gehad, dan neem ik zo’n jongen in bescherming. Zo zorg je ervoor dat hij straks in alle rust weer kan trainen en kan toewerken naar het volgende moment. En dan zal blijken of dat volgende moment bij ons is of elders. Ik heb geen glazen bol.”