Sport/Autosport
1597221938
Autosport

Herbeleef Grand Prix van Emilia-Romagna: weer zege voor Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Max Verstappen is zondag bij de Grand Prix van Emilia-Romagna uitgevallen. De 23-jarige Nederlander was vanaf een derde plek gestart. In de 51e ronde belandde hij met zijn Red Bull na een defect in de grindbak. Lewis Hamilton won de race in Italië. Onze verslaggever Erik van Haren was ter plekke en verzorgde de live updates. Herbeleef hieronder de race.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Op het moment van uitvallen lag Verstappen na vijftig verreden ronden(in totaal 63) op een tweede plek. Hamilton ging op dat moment al aan de leiding. Even na het uitvallen van Verstappen spinde ook zijn teamgenoot Alexander Albon. Zo pakt Red Bull dit weekeinde in Italië nul punten.

Max Verstappen raast over het circuit van Imola.

Max Verstappen raast over het circuit van Imola.

Hamilton won al negen van de dertien races in dit coronajaar en stevent af op zijn zevende wereldtitel. Bottas is de nummer twee in het kampioenschap.

Het klassieke Autodromo Enzo e Dino Ferrari is een berucht circuit. In 1994 overleden Ayrton Senna en Roland Ratzenberger tijdens het raceweekeinde in Imola, terwijl Rubens Barrichello met de schrik vrij kwam na een huiveringwekkende klapper.

Bekijk hier alle raceuitslagen, de standen in de diverse klassementen en de volledige Formule 1-kalender