Sport/Voetbal
1597780392
Voetbal

Edwin van der Sar blij met plannen trainingscomplex: ’Ajax zet hier nieuwe stap’

Edwin van der Sar

Edwin van der Sar

AMSTERDAM - Ajax en de gemeente Amsterdam hebben overeenstemming bereikt over het exclusieve ontwikkelrecht van parkeerterrein P2 door de Amsterdamse club. Het terrein, grenzend aan Sportcomplex de Toekomst, zal in de toekomst onderdeel worden van het vernieuwde trainingscomplex van de landskampioen.

Edwin van der Sar

Edwin van der Sar

Met het exclusieve ontwikkelrecht op P2 kan Ajax in de toekomst uitbreiden daar, wat aansluit bij de plannen die de club heeft voor het vernieuwen en uitbreiden van het huidige sportcomplex en bij de plannen voor de ontwikkeling van De Nieuwe Kern, een nieuw te realiseren wijk in Amsterdam.

Ajax wil een aantal extra trainingsvelden op het nieuwe terrein realiseren, waar de vereniging speelt, alsmede een ministadion waarin Ajax Vrouwen en Jong Ajax in de toekomst hun thuiswedstrijden afwerken. Daarnaast krijgt het terrein een publieke functie, zowel voor fans als voor omwonenden van De Nieuwe Kern.

Trainingscomplex De Toekomst van Ajax

Trainingscomplex De Toekomst van Ajax

De oplevering van P2 door de gemeente Amsterdam staat gepland voor 2025, wanneer de gemeente elders in het gebied een nieuwe parkeervoorziening heeft gerealiseerd.

Passend podium

Edwin van der Sar, algemeen directeur Ajax: „Met deze exclusiviteitsovereenkomst zet Ajax een nieuwe stap. Ons doel is structureel aanhaken bij de Europese top en onze jeugdopleiding en de doorstroming van jeugd naar het eerste elftal speelt daar een belangrijke rol in. Daarnaast groeit ook het vrouwenvoetbal en die ontwikkeling zal zich doorzetten. De extra grond geeft ons de mogelijkheid om de faciliteiten van al onze teams uit te breiden.”

Hij vervolgt: „Het geplande ministadion dat we op P2 willen realiseren biedt een passend podium voor Ajax vrouwen, Jong Ajax, de internationale wedstrijden van onze jeugd en sommige duels van ons eerste elftal. Daarnaast biedt de publieke functie van het terrein ons in de toekomst de kans om een nog actiever onderdeel te worden van De Nieuwe Kern.”