Sport/Autosport
159844809
Autosport

Na pitstop-, nu ook vliegproblemen voor Valtteri Bottas

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas

BAKU - Formule 1-coureur Valtteri Bottas is wegens problemen met zijn vlucht nog niet in Baku gearriveerd, waar vrijdag de eerste vrije training van de Grote Prijs van Azerbeidzjan plaatsvindt.

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas

De Fin meldde donderdag in de loop van de ochtend dat er iets mis was gegaan met zijn vlucht en dat hij nog in eigen land verblijft, op de vlieghaven van Helsinki.

„Volgens plan had ik nu al in Baku moeten zijn, maar niet alles verloopt momenteel volgens plan”, liet de coureur van Mercedes weten. „Ik heb zojuist een nieuwe vlucht geboekt. Ik hoop dat het nu allemaal lukt en dat ik vanavond in Bakoe aankom. We zijn goed voorbereid. Vooralsnog ga ik er niet vanuit dat ik morgen niet optimaal aan de start kan verschijnen.”

Valtteri Bottas deed de persconferentie op het vliegveld via Zoom

Valtteri Bottas deed de persconferentie op het vliegveld via Zoom

Bottas had in de vorige race in Monaco, gewonnen door Max Verstappen, ook al met tegenslag te maken. Bij een pitstop van de teamgenoot van wereldkampioen Lewis Hamilton bleef een wielmoer van de rechtervoorband vastzitten bij de bandenwissel, waardoor de Finse coureur niet verder kon.

In de laatste Formule 1-podcast bespreken voormalig coureur Christian Albers en Telegraaf-verslaggever Erik van Haren de malheur bij Mercedes: