Nieuws/Sport
1601470
Sport

Verbeek: 'Totaal anders dan Ajax'

FC Twente-trainer Gertjan Verbeek.

FC Twente-trainer Gertjan Verbeek.

Gertjan Verbeek onderschat SC Cambuur niet, de tegenstander van FC Twente dinsdagavond in de kwartfinale van de KNVB-beker.

FC Twente-trainer Gertjan Verbeek.

FC Twente-trainer Gertjan Verbeek.

De trainer van de Enschedeërs stelt dat verwachtingen nu hoger zijn. "De verwachtingen dat we ten koste van Ajax een ronde verder zouden komen waren niet hoog, nu is het een totaal andere wedstrijd", aldus Verbeek.

Met Cambuur ontvangt Twente een heuse cupfighter. In de laatste vier jaar bereikte de club uit Leeuwarden driemaal de kwartfinales. Vorig jaar werd zelfs de halve finale gehaald nadat het onder meer FC Utrecht en Ajax had uitgeschakeld.

"Ze hebben veel snelheid voorin en scorend vermogen op het middenveld. Het is een ploeg met veerkracht en flexibiliteit", analyseert Verbeek de tegenstander. "Vorig seizoen bereikte Cambuur nog bijna de finale. Ook dit seizoen kan de beker hen een extra boost geven."

Verbeek heeft een nagenoeg volledige selectie tot zijn beschikking. "De spelers hebben de wedstrijd van zaterdag fysiek goed verwerkt. Alleen Danny Holla moest zich vanmorgen wegens ziekte afmelden." Thomas Lam is geschorst. Hij liep tegen Ajax tegen twee gele kaarten op.