Sport/Voetbal
1605851723
Voetbal

Recordomzet ManUnited ondanks flets seizoen

Ole Gunnar Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer

MANCHESTER - Ondanks een pover seizoen in sportief opzicht heeft Manchester United een recordomzet behaald in het boekjaar tot juli. De Engelse grootmacht kreeg omgerekend 711,5 miljoen euro binnen.

Ole Gunnar Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer

Vooral de inkomsten uit de tv-deal voor de Champions League stegen, met 18 procent. De commerciële inkomsten bleven gelijk. De operationele winst kwam uit op ongeveer 56 miljoen euro.

Voor het lopende boekjaar zijn de verwachtingen niet zo gunstig. De directie voorspelt een daling van de omzet en de winst door het missen van de Champions League. De clubleiding houdt rekening met een omzet tussen 635 miljoen en 658 miljoen euro.

ManUnited gaf vorig seizoen aan salarissen voor spelers en personeel circa 377 miljoen euro uit. Dat is een stijging van ruim 12 procent ten opzichte van vorig jaar.

Manchester United won vorig seizoen, waarin coach José Mourinho werd ontslagen, geen enkele prijs. De ploeg van de huidige coach Ole Gunnar Solskjaer staat momenteel op de teleurstellende achtste plek in de Premier League.