Sport/Voetbal
1606972036
Voetbal

Lionel Messi over zijn beruchte hormonenkuur als kind: ’Ik moest me elke dag inspuiten’

Lionel Messi

Lionel Messi

PARIJS - Lionel Messi won vorige week zijn zevende Ballon d’Or. In een interview met organisator France Football blikt de Argentijn onder andere terug op zijn periode als kind, toen hij een hormonenkuur moest ondergaan.

Lionel Messi

Lionel Messi

Op z’n tiende kreeg Messi het slechte nieuws. Hij kreeg de groeihormonen ingespoten, omdat hij anders niet langer dan 1,40 meter zou worden. Dat nieuws is inmiddels al zijn hele leven bekend, maar nu vertelt hij dat hij nooit twijfelde hij aan zijn toekomst als voetballer.

„Ik herinner me nog dat ik toen op controle moest met mijn mama”, aldus de PSG-aanvaller. „Het duurde een uur of twee, waarna ik de resultaten te horen kreeg. Maar echt problemen heb ik erdoor nooit echt gekend. Ik weet niet of dat kwam omdat ik nog zo klein was en niet meteen begreep wat er ging gebeuren met mij. Dat verbeterde toen ze me de behandeling hadden uitgelegd. Ik moest mezelf elke dag inspuiten. Eentje ’s avonds in het ene been en de dag erna in het andere. Nooit kon ik er iets niet door doen. Ik kon gewoon verder blijven voetballen, bijvoorbeeld.”

Net als vroeger

„Ik heb dus nooit gedacht aan het feit dat mijn carrière in gevaar zou zijn”, klinkt het. „Ik ging gewoon door, ondanks de behandeling. Dat werd al snel iets normaals in mijn leven. Als ik naar mijn vrienden ging, dan nam ik mijn dosis gewoon mee. Bij aankomst zette ik die dan in de koelkast en iedereen wist ook dat ik die avond een injectie moest zetten. Het was dus niet moeilijk voor mij. Het werd routine.”

Messi liet ook weten dat hij gewoon graag goals maakt, mooi of lelijk. „Ik voetbal nog altijd op dezelfde manier als vroeger”, stelt de Argentijn. „De dingen komen gewoon spontaan bij mij, afhankelijk van de omstandigheden en de situatie. Ik heb er ook geen probleem mee om lelijke doelpunten te scoren. Er zijn verschillende manieren om aan te vallen. Ik begin normaal nogal ver van de goal, dat is ook de reden waarom ik verschillende soorten doelpunten scoor.”

PSG krijgt dinsdag Club Brugge over de vloer. In groep A is Manchester City (12 punten) al zeker van groepswinst, PSG (8) eindigt sowieso als tweede. Blauw-zwart telt net als Leipzig vier punten, maar de Duitsers staan derde wegens het betere onderlinge resultaat. De Belgische kampioen kan dus alleen naar de derde plaats wippen, die recht geeft op de tussenronde in de Europa League, als het dinsdag (18.45 uur) op de slotspeeldag het bij PSG beter doet dan Leipzig.

Bron: Het Nieuwsblad/France Football