Nieuws/Sport
16072139
Sport

Hockeybond verrast over uitspraken wielerbond tegen doorgaan Spelen

Sportbonden moeten in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio de lijn van NOC*NSF volgen en niet zelf naar buiten treden met een mening. Dat zegt Erik Gerritsen, voorzitter van de hockeybond, op de vraag of hij vindt dat het evenement komende zomer in Japan nog wel door kan gaan na de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

De roep om uitstel wordt steeds luider. De Nederlandse wielerbond KNWU was zaterdag de eerste grote sportbond in Nederland die zich uitspreekt tegen het doorgaan van de Spelen. "In de huidige omstandigheden in de wereld achten wij het onverstandig en bijna onverantwoord dat atleten en hun begeleiders hier en in de rest van de wereld zich onder vreselijk moeilijke en ongezonde omstandigheden blijven voorbereiden op de Spelen", aldus KNWU-voorzitter Marcel Wintels.

De hockeybond gaat daar niet in mee. "Wij hebben net als de andere bonden afgesproken dat NOC*NSF ons in deze vertegenwoordigt. Daarom reageren wij nu niet als afzonderlijke bond. Dat de KNWU dat wel heeft gedaan, heeft ons verrast. Wij hebben goed contact met NOC*NSF en laten de communicatie hierover aan hen", aldus Gerritsen.