Sport/Voetbal
1607704743
Voetbal

Roger Schmidt vergelijkt Noni Madueke met Arjen Robben

Noni Madueke druipt af.

Noni Madueke druipt af.

door Wilber Hack - PSV is Noni Madueke waarschijnlijk weer een aantal weken kwijt. Nader onderzoek zal uit moeten wijzen hoe groot de nieuwe problemen met diens hamstring zijn. Het was al de vierde keer dit jaar dat de Engelsman met een spierblessure afhaakte. Net ingevallen viel hij donderdag tegen Real Sociedad al twee minuten later weer uit.

Noni Madueke druipt af.

Noni Madueke druipt af.

Trainer Roger Schmidt vergeleek zijn explosieve buitenspeler met Arjen Robben, de echte man van glas, die ook al zo blessuregevoelig was. ,,Niemand heeft ooit getwijfeld aan de professionaliteit van Robben”, zei Schmidt. ,,Maar soms leidt de structuur van de spieren tot steeds weer terugkerende blessures. Wij gaan uitzoeken wat het probleem bij Madueke is en gaan er alles aan doen om hem te helpen. Bij Bayern München had Kingsley Coman een paar jaar geleden ook geregeld te kampen met spierblessures. Die is eroverheen gegroeid.”

Behalve Madueke mist PSV zondag bij de uitwedstrijd tegen NEC ook Davy Pröpper nog. Eran Zahvi en Ryan Thomas zijn de langduriger geblesseerden.