Nieuws/Sport
1608271
Sport

Younes zet zelf streep door deal met Napoli

Amin Younes is toch nog niet klaar bij Ajax.

Amin Younes is toch nog niet klaar bij Ajax.

Amin Younes (24) voltooide de medische test in Rome met succes, in Napels bleken zijn bloedwaarden ook in orde en de clubs waren al akkoord over de transfersom van vijf miljoen euro. Maar een ’persoonlijk drama’ zette alsnog een streep door de winterse transfer van Amin Younes naar Napoli.

Amin Younes is toch nog niet klaar bij Ajax.

Amin Younes is toch nog niet klaar bij Ajax.

„Amin heeft de president gezegd dat hij vanwege privéomstandigheden pas komende zomer naar Napoli wil”, zei zijn zaakwaarnemer Nicola Innocentin. Welke persoonlijke omstandigheden het betreft, wilde de Italiaan niet zeggen. „Ik ga uit respect voor Amin niet op de details in”, aldus Innocentin, die bevestigt dat Younes na dit seizoen voor vijf jaar tekent bij de koploper van Italië.

Hoewel Younes in TELESPORT jubelend over zijn vertrek naar Napoli vertelde, is hij het komende half jaar – tot verbazing van de Ajax-directie –’gewoon’ Ajacied. Directeur spelersbeleid Marc Overmars stemde na een smeekbede van Younes en Innocentin in met een transfersom van slechts vijf miljoen euro. Ajax begreep dat de Duitser zijn WK-droom levend wilde houden en een reserverol achter Justin Kluivert niet ideaal was.

De Amsterdamse club was gisteren formeel niet op de hoogte van de terugkeer van Younes, maar heeft wel vernomen dat ’er wat complicaties zijn’. Italiaanse wildwestverhalen dat Ajax met aanvullende eisen zou zijn gekomen, werden als onzin bestempeld. Zoals later bleek terecht.