Sport/Darts
160880391
Darts

WK darts: uitslagen dag 5

Michael van Gerwen was een tevreden man

Michael van Gerwen was een tevreden man

Michael van Gerwen heeft op dag 5 bij het WK darts in Londen met enige moeite de derde ronde bereikt. De nummer 1 van de wereld versloeg de taaie Schot Ryan Murray in de tweede ronde met 3-1. De Brit is de nummer 90 op de wereldranglijst. De drievoudige wereldkampioen hoefde in de eerste ronde niet in actie te komen.

Michael van Gerwen was een tevreden man

Michael van Gerwen was een tevreden man

Van Gerwen won in Alexandra Palace de eerste set royaal met 3-0, maar moest de tweede set met 3-2 verrassend aan de Schot laten. Daarna pakte de 31-jarige Brabander toch weer resoluut de derde set (3-1). In de vierde set liet hij eerst drie matchdarts liggen, maar Murray kon daar niet van profiteren. Daarna voorkwam de Nederlandse titelkandidaat alsnog een vijfde en beslissende set.

Van Gerwen sloot zijn eerste WK-partij af met het fraaie gemiddelde van 108.98. Murray eindigde op 95.14.

Van Gerwen gooit in de volgende ronde tegen de winnaar van het duel tussen de Engelsman Ricky Evans en de Noord-Ier Mickey Mansell.

’Dartsdiva’ Hedman ’genietend ten onder

Het is Deta Hedman niet gelukt haar debuut op het WK darts op te sieren met een overwinning. De 61-jarige Engelse, die al jaren tot de wereldtop bij de vrouwen hoort, verloor in de eerste ronde van haar landgenoot Andy Boulton met 3-1.

Deta Hedman in actie op het WK

Deta Hedman in actie op het WK

Vooraf gaf de in Jamaica geboren Hedman al aan dat ze vooral wilde genieten van haar optreden in het Londense Alexandra Palace. „Er is geen enkele vorm van druk, het heeft ook geen zin om die mezelf op te leggen. Ik kijk er gewoon ontzettend naar uit”, zei Hedman, die in 2005 als eerste vrouw een man versloeg in een op televisie uitgezonden dartstoernooi.

De eerste twee sets maakte Hedman geen schijn van kans, maar in de derde set richtte ze zich op en won met 3-0 in legs. In de derde set stelde Boulton orde op zaken.

King versus Hopp

In de middagsessie stond een mooi affiche op het programma. Mervyn King ging in de tweede ronde de strijd aan met Max Hopp. King behaalde onlangs nog de eindstrijd van de Players Championship Finals, maar ging daarin ten onder tegen Van Gerwen. In Duitsland wordt al jaren vurig gehoopt op prachtige prestaties van hun landgenoot Hopp. Verder dan de laatste 32 kwam hij tot op heden nog niet, en ook dit jaar gaat dat niet lukken. King was met 3-1 te sterk voor Maximiser.

Mervyn King

Mervyn King

Zaterdag 19 december - middagsessie vanaf 13.00 uur

  • Steve Lennon - Daniel Larsson (R1) 3-1
  • Scott Waites - Matt Campbell (R1) 3-2
  • Kim Huybrechts - Di Zhuang (R1) 3-0
  • Mervyn King - Max Hopp (R2) 3-1

Zaterdag 19 december - avondsessie vanaf 19.00 uur

  • Andy Hamilton - Nico Kurz (R1) 1-3
  • Andy Boulton - Deta Hedman (R1) 3-1
  • Damon Heta - Danny Baggish (R1) 2-3
  • Michael van Gerwen - Ryan Murray (R2) 3-1

Bekijk ook de uitslagen en het complete speelschema van het WK darts.