Sport/Voetbal
1609725624
Voetbal

Eerste goal Ricky van Wolfswinkel na hersenaandoening

Ricky van Wolfswinkel (archiefbeeld)

Ricky van Wolfswinkel (archiefbeeld)

Ricky van Wolfswinkel heeft zijn rentree dinsdagavond bij FC Basel opgeluisterd met een treffer. Als invaller tekende hij voor de 3-0 in het thuisduel met FC Zürich dat een soort van beloftenteam moest opstellen. Het ongelijke duel eindigde in 4-0 in het voordeel van FC Basel.

Ricky van Wolfswinkel (archiefbeeld)

Ricky van Wolfswinkel (archiefbeeld)

Fabian Frei en Valentin Stocker kwamen in de eerste helft tot scoren. Van Wolfswinkel mocht na ruim een uur invallen bij FC Basel en nam in de extra tijd het derde doelpunt voor zijn rekening. Daarna zorgde opnieuw Frei voor de eindstand.

FC Basel staat derde op de ranglijst, met nog vijf wedstrijden te spelen. De club van Van Wolfswinkel is ook nog actief in de Europa League.

Hersenaandoening

Het contract van Van Wolfswinkel bij de Zwitserse club zou op 30 juni aflopen, maar beide partijen besloten om in elk geval tot het einde van het huidige seizoen met elkaar door te gaan. Van Wolfswinkel miste een groot deel van het seizoen nadat hij in augustus was geopereerd aan een hersenaandoening.

FC Zürich moest voor het uitduel improviseren, omdat de gehele selectie voorlopig in quarantaine zit. Zes spelers, drie stafleden en de voorzitter hebben positief getest op het coronavirus. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen FC Sion werd daarom afgelast. In het komende duel met Young Boys zullen de beloften van FC Zürich opnieuw moeten aantreden.