Nieuws/Sport

Aké overklast Chelsea met Bournemouth: 'Een beetje vreemd'

Nathan Ake (l) en Jordon Ibe.

Nathan Ake (l) en Jordon Ibe.

Reuters

Nathan Aké was woensdag met Bournemouth verrassend te sterk voor Chelsea (3-0). De Nederlander, die de laatste treffer voor zijn rekening nam, gaf na afloop aan dat hij het wel 'een beetje vreemd' vond om op die wijze terug te keren op Stamford Bridge.

Nathan Ake (l) en Jordon Ibe.

Nathan Ake (l) en Jordon Ibe.

Reuters

De 22-jarige Aké stond tussen 2012 en 2017 onder contract bij Chelsea. Afgelopen zomer vertrok hij naar Bournemouth. "We hebben erg genoten. Hier met 3-0 winnen is voor ons geweldig", aldus de verdediger tegenover Match of the Day. "We hebben veel druk gezet en gaven hen geen tijd in balbezit. Dat deden we erg goed."

"Ik zag het schot komen en ik ging gewoon voor de rebound. Gelukkig kwam de bal voor mijn voeten en kon ik het afmaken", zei Aké over zijn doelpunt. "Ik heb een goede tijd gehad bij deze club, dus het was een beetje vreemd. Maar nu ben ik speler van Bournemouth en ik ben blij met mijn treffer."

De Bournemouth-defensie incasseerde bovendien geen tegendoelpunt. "We zijn erg trots. Dit is wat we nodig hadden. De afgelopen maanden hadden we de nul niet gehouden. Dat dat hier wel is gelukt, is een groot pluspunt."

Bekijk meer van