Sport/Voetbal
1615426788
Voetbal

FC Barcelona-trainer Setién na zeperd: ’Niet begrepen wat ik ze heb verteld’

Quique Setien baalt.

Quique Setien baalt.

VALENCIA - De nieuwe coach van FC Barcelona, Quique Setién, heeft zijn eigen opvattingen nog niet teruggezien in het spel van zijn elftal. Dat zei Setién na de roemloze 2-0-nederlaag tegen Valencia.

Quique Setien baalt.

Quique Setien baalt.

„Ze hebben nog steeds niet begrepen wat ik ze heb verteld. Of misschien leg ik de dingen niet goed uit”, zei Setién na zijn derde wedstrijd op de bank bij Barça. „Niemand zal onze prestatie van vandaag waarderen. Valencia speelde gedisciplineerd, ze hebben ons niet gevaarlijk laten worden. Wij hebben een hoop dingen om aan te werken.”

FC Barcelona had 74 procent balbezit, maar kwam dus niet tot scoren. „De realiteit is dat we echt niet goed speelden, zeker niet in de eerste helft”, aldus de nieuwe trainer. „We konden niet dicht bij hun doel komen en we begrepen elkaar niet goed.”

Middenvelder Sergio Busquets bekende dat FC Barcelona nog niet lekker draait. „We hebben in de tweede helft meer aangevallen, maar we konden onze kansen niet benutten”, aldus Busquets. „Er zijn niet heel veel veranderingen, maar het is toch een andere manier van spelen. We moeten nog even wennen aan de ideeën van de nieuwe staf.”