Sport/Darts
1615917541
Darts

Michael van Gerwen onderuit op Dutch Masters tegen Danny Noppert

Danny Noppert.

Danny Noppert.

Amsterdam - Ze presenteerden zich donderdag nog als teamgenoten, maar vrijdag stonden Michael van Gerwen en Danny Noppert lijnrecht tegenover elkaar op de Dutch Masters. Laatstgenoemde won met 6-4 van zijn kersverse maatje.

Danny Noppert.

Danny Noppert.

Op 3-2 in legs verloor Van Gerwen zijn eigen leg tegen Noppert, maar dat herstelde hij meteen weer. Op 5-4 sloeg Noppert opnieuw toe. De als derde geplaatste Van Gerwen kreeg weliswaar een uitgelezen kans om gelijk te maken. Hij had twee pijlen over voor de dubbel-16, maar trof de enkele zeven. Daarmee was het einde verhaal, mits Noppert wel uitgooide en dat deed hij feilloos.

„Het was een gekke partij. De trebles en finishes gingen er snel in”, aldus de 31-jarige Noppert. „Ik heb zoveel respect voor Michael. Hij is nog maar net terug van een blessure, maar hij speelde erg goed. Ik probeerde me gewoon op mijn eigen spel te concentreren. Alles is mogelijk als je in jezelf gelooft, en ik geloof in mezelf. Dit was een goed begin.”

Eerder hadden Vincent van der Voort en Martijn Kleermaker al gestunt. Van der Voort won met 6-5 van de nummer twee van de wereld Gerwyn Price, terwijl Kleermaker de als eerste geplaatste Michael Smith uit het toernooi knikkerde met 6-4. Daarnaast won Jermaine Wattimena met 6-5 van Jonny Clayton.